top of page
  • Foto del escritorEscola

P4 calcula la quantitat de xocolata per l'esmorzar de Carnaval


La Carnestoltes ens ha demanat ajuda per preparar la xocolata desfeta que esmorzarem després de la Rua de Carnaval d'aquest divendres.


Les nenes i els nens de P4 han volgut tirar endavant amb el repte de calcular quina quantitat de xocolata cal comprar perquè tots els infants de l'escola en puguin prendre un got. Tot pensant en qui els podria ajudar, han decidit anar a veure a la Montse, la cuinera de l'escola.


La Montse els ha deixat alguns dels seus brics de llet que ells han fet servir per fer els seus càlculs. D'aquesta manera, els infants han calculat que amb 1 bric es podien omplir 6 gots. És a dir, que amb un bric de llet en poden beure 6 infants.


Tot seguit, tot el grup (24 alumnes) han decidit fer grups de 6 nens i nenes i han vist que podien formar 4 grups de 6. És a dir, que per un grup classe de 24 infants seran necessaris 4 brics de xocolata per tal que cadascú en pugui beure un got.


Un cop feta aquesta descoberta, han anat a les classes de P3 a calcular quants brics seran necessaris per ells i elles també. Seguint la mateixa idea de fer grups de 6, els han agrupat i han vist com a cada classe de P3 també en serien necessaris 4 brics.


Un cop a l'aula han arribat a la conclusió que per saber la quantitat final de brics haurien de sumar tots els brics necessaris per a cada classe tot arribant a la solució final: per l'esmorzar de la Rua de Carnaval s'hauran de comprar 16 brics de xocolata!


Podeu veure més imatges del pas a pas de com ho han descobert tot visitant la nostra Galeria.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page