• Escola

T'apropem l'escola: portes obertes virtuals

Actualizado: may 17Donada la situació d'excepcionalitat que estem vivint aquests dies, i seguint les recomanacions marcades des del departament de Salut i d'Educació, les dues jornades de portes obertes pendents van haver de ser anul·lades.


Volem agrair la comprensió i proactivitat de les famílies que hi éreu apuntades i no vau poder assistir. Gràcies!No és com ens hauria agradat, però, a continuació, volem compartir amb totes vosaltres informació que pot ajudar a conèixer el nostre projecte. Sabem que la tria d'escola és un moment molt important i per això esperem que us sigui d'utilitat i serveixi per apropar-vos una mica més l'escola 9 Graons.+ PRESENTACIÓ JORNADA DE PORTES OBERTES:
+ ÀREA D'INFLUÈNCIA DE L'ESCOLA:


Podeu trobar aquesta informació tot visitant l'espai del centre al web del CEB.+ SERVEIS DE L'ESCOLA:


L'AFA de l'escola gestiona les acollides matinals i de tarda així com el temps de migdia i les extraescolars. Podreu trobar tota la informació així com els preus de cada servei al web de l'AFA: www.afa9graons.com+ PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ:

Podeu trobar totes les actualitzacions i informació sobre el seu funcionament, sol·licitud de preinscipció, documentació necessària i acreditació de punts al següent enllaç.


+ L'ESCOLA PER DINS:

Algunes imatges de l'escola:
+ PREGUNTES FREQÜENTS:


- Quins nivells cursareu durant el proper curs 2020-21?

Durant el curs 2020-21 cursarem tots els nivells d'educació infantil (P3, P4 i P5) i 1r curs de primària.


- Quina és l'oferta de P3 per al curs 2020-21?

Places per P3: 50

Reservades per alumnat NESE: 4

Germans/es a l'escola: 26


Places per altres nivells: ara mateix no hi ha vacants- Com puc saber una mica més sobre com treballeu?

Pots consultar els articles publicats al nostre bloc on parlem sobre com ho fem.

També pots llegir el nostre projecte educatiu disponible al nostre web. O si vols pots consultar les bitàcoles d'aula setmanals de cada nivell.- Com i on creixerà l'escola?

L'escola es troba situada en la seva ubicació definitiva. El seu creixement serà en l'edifici actual (arquitectura modular) on hi ha previstes planta baixa + 4 plantes més.

Per altra banda, l'escola també ha de créixer per l'interior d'illa tot ampliant el seu pati amb la incorporació de la pista poliesportiva prevista per a l'estiu del 2021, un cop expropiat i retirat el pàrquing que ara mateix ocupa aquest futur espai.- Com plantegeu la incorporació dels infants a P3?

Creiem que cada infant té el seu ritme i les seves necessitats. Per això, intentem que aquest període sigui el més adaptat possible a la realitat de cadascú i facilitem l'acompanyament de la família ja que creiem que el seu paper i presència és important durant els primers dies a l'escola.


Cal dir que, un cop feta la matrícula i sobre finals del mes de juny o principis de juliol, fem una reunió informativa a les noves famílies. Allà, les/els mestres de referència de P3 i l'equip directiu us explicarem el funcionament de l'adaptació a l'escola així com altres informacions bàsiques de cara a l'inici de curs.El curs escolar comença amb els tres o quatre primers dies d'adaptació establerts pel Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) i el Departament d'Educació.

Durant aquests dies marcats, s'estableixen grups reduïts (tres el primer dia i dos la resta) amb una franja horària concreta en la que els infants, acompanyats per les seves famílies, passen l'estona a les aules de P3. Allà hi seran presents, acompanyant-vos, les/els mestres de referència i l'equip docent de suport.


Al llarg d'aquests primers dies marcats pel CEB, van augmentant l'estona a l'escola així com el temps d'interacció amb els altres infants. Durant aquests dies les famílies hi sereu presents a les aules sempre que vosaltres ho vulgueu. Són dies perquè pugueu acompanyar al vostre infant en la seva familiarització amb noves criatures, nous adults així com als diferents espais de l'escola. Cal dir que durant aquests primers dies no hi haurà servei de menjador per a P3 ja que no faran la jornada sencera.


A partir del quart o cinquè dia, els infants podran fer la jornada sencera així com fer ús del menjador i del temps de descans.


Els infants iniciaran la seva convivència amb el gran grup. Això vol dir que l'escola no estableix dos grups de referència abans de començar el curs sinó que aquests grups s'estableixen un cop l'equip docent ha conegut a les criatures, les seves dinàmiques i les seves necessitats. Durant les primeres setmanes del curs, P3 funciona com un tot, compartint totes les criatures plegades l'espai de referència amb les dues mestres tutores i l'equip docent de suport. A banda de les estones de gran grup, al llarg de les jornades també s'aniran fent petits grups per fer altres propostes que serviran per conèixer més als infants i observar les seves dinàmiques. I per a ells suposarà conèixer mica en mica altres espais de l'escola, altres materials i altres mestres que els acompanyaran.


Un cop passades aquestes primeres setmanes, aproximadament a mitjans del mes d'octubre, es conformen els dos grups de referència amb la seva tutora i es comunica a les famílies. Aquestes estones grupals amb totes les criatures de P3 juntes no es perden en el moment en que es conformen els dos grups sinó que sovint es tiraran endavant propostes que implicaran la participació conjunta de tothom. L'objectiu, a banda de crear els dos grups de referència, és crear la sensació d'un gran grup de P3.


Durant tot aquest procés, el vostre paper com a famílies serà acompanyar al vostre fill o la vostra filla, en funció de les seves necessitats. Podreu compartir estones a l'aula en el moment de l'entrada. No cal dir que les mestres de referència us acompanyaran també en tot aquest procés d'adaptació.


En relació a les entrades, l'escola ofereix les entrades relaxades on, de 9:00 h a 9:30 h, podreu compartir aquesta estona de joc a l'aula amb el vostre infant. És important que, per poder gaudir-ne al màxim arribeu d'hora, a les 9:00 h. És quan l'entrada esdevé veritablement relaxada i enriquidora per l'infant i plaent per la família que pot compartir amb tranquil·litat una estona amb la seva filla o el seu fill.- Com és un dia a P3?

(Podreu trobar més informació a la presentació de Portes Obertes que us hem compartit així com al web de l'escola)


Enguany aquest és el funcionament d'un dia a P3:


- Entrada relaxada, de 9:00 h a 9:30 h.


- Àgora de benvinguda i inici dels espais d'aprenentatge, de 9:30 h a 10:40 h (matins de dimarts, dimecres i dijous. Dilluns i divendres, temps de grup).


- Esmorzar amb el grup de referència i temps de joc lliure al pati, de 10:40 h a 11:40 h.


- Temps de grup amb la mestra o el mestre de referència (contes, jocs de taula, música...), de 11:40 h a 12:15 h.


- Preparació per dinar i hàbits de neteja i cura personal, de 12:15 h a 12:30 h.


- Temps de migdia (dinar i descans), de 12:30 h a 15:00 h.


- Àgora de benvinguda (tarda) , de 15:00 h a 15:15 h.


- Tallers d'aula de tarda (dilluns i dimecres, tallers de música i psicomotricitat) i temps de grup, de 15:15 h a 16:00 h.


- Àgora de comiat, de 16:00 h a 16:15 h.


- Sortida relaxada, de 16:15 h a 16:30 h.- El curs 2020-2021 començareu la Primària. Com us la plantegeu?

Ens plantegem el pas d'Infantil a Primària amb una dinàmica progressiva i coherent. Suposarà una evolució lògica entre les dues etapes incidint encara més en l'autonomia dels infants, en l'avaluació formativa i competencial tot promovent que l'alumnat sigui conscient del seu aprenentatge així com la presa de les seves pròpies decisions.

Ho farem a partir d'un augment progressiu de les propostes de treball competencial i cooperatiu al mateix temps que un increment del treball per projectes i reptes, individuals o grupals, que promoguin l'aprenentatge globalitzat. També hi haurà propostes que fomentin la consciència d'emprenedoria i de l’aprenentatge servei. I sempre amb el marc referencial del currículum de primària, es continuaran alternant propostes pedagògiques que impliquin en treball amb criatures de diferents edats i/o nivells així com amb el mateix grup de referència o de nivell, tal i com es fa a Infantil.- Què passa si el meu infant arriba al setembre i encara porta bolquer?

No hi ha cap inconvenient en que comenci el curs sense el control d'esfínters dominat. Convidem a que, durant l'estiu, es treballi a casa aquest control, però entenem perfectament que aquest pot estar sotmés amb molts condicionants com ara la maduresa de l'infant, circumstàncies del context... Formarà part del punt evolutiu en que es trobi i de les necessitats de l'infant de manera que durant el curs l'anirem acompanyant per tal d'assolir-les.- Vinc d'una escola bressol pública del barri. Com sabré com li ha anat el dia al meu infant?

Estem en contacte i treballem conjuntament amb La Casa dels Nens i La Fassina.

La nostra idea de comunicació amb famílies va en la mateixa línia que en aquestes escoles bressol: un contacte directe i a peu d'aula amb l'equip docent. Així, a les entrades podreu acompanyar al vostre infant fins l'aula, compartir una estona amb ell i comentar qualsevol cosa a la mestra o al mestre de referència. I a la sortida, el recollireu a dins de l'aula tot compartint amb la mestra o el mestre de referència informació rellevant que hagi pogut sorgir durant el dia.- Com plantegeu el temps de migdia a P3?

Creiem que el temps de migdia és un temps pedagògic i extensiu del nostre projecte educatiu i no una franja aliena al mateix. Per això treballem conjuntament i coordinada amb l'equip de monitoratge, compartint la nostra filosofia i pedagogia.

A P3 els infants dinen tot desenvolupant un projecte d'autonomia on cadascun d'ells podrà servir-s,e desbrossar els seus plats i despara taula.

Un cop han dinat convidem als infants a relaxar-se tot descansant o fent la migdiada fins començar la jornada de la tarda.- Com són els menús de l'escola? Permeten adaptacions?

L'escola té cuina pròpia. La Comissió de Menjador, juntament amb la direcció del centre, l'equip de coordinació de temps de migdia i una nutricionista, defineixen els menús de cada trimestre. Es busca una dieta variada, saludable, amb el màxim possible de producte de proximitat i ecològic. Aquests menús poden adaptar-se i permeten variacions vegetarianes, ovolacteovegetarianes, aquelles degudes a al·lèrgies alimentàries així com d'altres necessitats contemplades.- A l'escola bressol ens informen sobre si la criatura ha dinat i descansat correctament. A l'escola també ho feu?

Sí. Cada infant tindrà una petita agenda per aquesta estona on l'equip del temps de migdia on, durant el primer trimestre, podreu veure anotat cada dia si el vostre infant ha menjat bé cadascun dels plats i si ha descansat. Durant el segon trimestre aquesta informació s'apuntarà dos o tres cops a la setmana. I durant el tercer trimestre, esporàdicament, ja que serà una informació que ja us podrà transmetre el vostre fill o la vostra filla.- Què passa si el meu infant ja no fa migdiada?

Som conscients que les jornades senceres a l'escola són llargues per als infants i solen requerir de molta de la seva energia. Per això fomentem el temps de descans al migdia. En el cas que no fos així, en parlem amb la família i convidem a provar les primeres setmanes per veure si la criatura aprofita el temps de descans de després de dinar. Si no fos el cas, passaria a fer altres propostes lúdiques amb infants d'altres nivells.- Hi ha servei d'acollida?

Sí. Hi ha servei d'acollida matinal (de 8:00 a 9:00 h) i de tarda (de 16:30 a 18:00 h). Podeu fer-ne ús en funció de les vostres necessitats, és a dir, diàriament o esporàdicament. Aquí podeu trobar els preus.- Els infants de P3 poden fer extraescolars?

No. Creiem que la jornada escolar per a un infant de P3 és prou llarga com per fer-la més extensa amb activitats extraordinàries a l'escola. Per aquest motiu pedagògic no ofertem extraescolars a P3.- Quina és la quota per criatura?

La quota única anual és de 250€. Inclou tot el material escolar, fons de llibres dels racons de biblioteca, sortides i desplaçaments i monitoratge de suport. Les colònies, que comencem a fer a partir de P4, no estan incloses en aquesta quota anual.- Tens alguna pregunta més?

Si tens alguna pregunta més, pots escriure'ns a escola9graons@xtec.cat i tractarem d'ajudar-te.